Biografie

OVER STIJN


Reeds als adolescent volgde Stijn cursussen theaterregie bij Opendoek, muzikale vorming bij Elke Brys, podiumbeleving bij Jac Delsin en mocht hij leren uit projectmatige coaching door gerenommeerd regisseur Frank Van Laecke.  Daarna startte hij zijn driejarige opleiding in de “regie podiumkunsten” bij Paul Ooghe aan het APK te Gent en vervolmaakte Stijn zijn opleiding aan The Guildhall School of Music & Drama in Londen.


Stijn startte zijn podiumcarrière bij Incar Dansspektakel uit Lebbeke, waarna hij gedurende 8 jaar deel uitmaakte van de artistieke leiding. Met deze groep toerde hij ondermeer doorheen Amerika, India, Spanje, Portugal, Tunesië, Slowakije, Thailand, Bulgarije, Turkije & China. Sinds 2009 werkt Stijn als freelance regisseur en scenarioschrijver voor verschillende theatergroepen en producties uit de ruime regio. Zo regisseerde hij onder meer de theaterstukken EQUUS, Sweet Sixteen, Oscar, Vagevuur, Motie van Wanorde, De Muizenval, Filet Pur Sang, Orde van de Dag, De Zelfmoordenaar, What's Up, James?, BEAU, Den Bompa, 5 Caissières dansend in de regen, Prochievrijers, Het Geheugen van Water, Bendeke Troep, Wit Satijn, het spektakel Circus op Stelten! en schreef hij het gelauwerde 't Schrijverke, een intens theaterstuk dat menig bezoeker een traan deed wegpinken. In het jeugdtheater regisseerde Stijn talloze stukken en creëerde hij de jongerenproductie Strafstudie!. Daarnaast maakte hij de dansvoorstelling Als Poppen tot Dansen Komen waarin verschillende soorten poppenspel verwerkt zat. Ook regisseerde Stijn een theateradaptatie van twee muzikale fabels uit het repertoire van John Rutter en werkte hij voor Cirque du Soleil aan de Europese première van hun show Corteo. 

Dendermonde

°11/08/1988

Ook in het musicallandschap is hij een graag geziene gast; zo regisseerde hij zowel grootschalige musicals als Beauty and the Beast, Peter Pan, Catch Me if You Can, Footloose, Jekyll and Hyde en A Christmas Carol als intiemere musicals als TITEL VAN SHOW en het award-winnende Passing Strange. Later werkte hij, onder regie van Frank Van Laecke, ook aan de musicals Tell Me on a Sunday, Domino, My Fair Lady en The Story of Sacco & Vanzetti. Onder regie van Tijl Dauwe verzorgde hij het stage management van Kiss Me Kate aan het Donkmeer in Berlare. Voor Musical van Vlaanderen crëerde hij samen met componist Benjamien Lycke en scenariste Leen Cogghe de nieuwe musical TopTalent dat speelde in het Capitole te Gent en maakte hij met datzelfde team jaren later Egmont, de musical te Zottegem. Verder schreef en regisseerde Stijn ook het Theaterspektakel KARMELIET in Buggenhout en regisseerde hij het massaspektakel Madocke! in Lokeren; beide openluchtvoorstellingen met meer dan 100 acteurs, figuranten en ruiters, nieuw gecomponeerde muziek en tal van speciale effecten! Een captatie van Theaterspektakel KARMELIET  was nadien ook te zien op TV Oost.

Ook schreef hij de scenario's voor de kortfilms Verkeerd Spoor en witte mist en creëerde Stijn voor voetbalploeg KV Oostende drie openingspektakels met maar liefst 160 deelnemers, die in primetime werden uitgezonden op de nationale televisie. In zijn thuisstad Dendermonde was Stijn sinds 2011 gedurende vijf jaar de regisseur van de jaarlijkse bloemencorso te Sint-Gillis, dat in 2013 werd uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

 

In zijn vrije tijd is Stijn vooral gekend als de stuwende kracht achter Camerata Productions vzw, een productiehuis dat zich ontplooit in alle mogelijke podium- en audiovisuele kunsten.

AWARDS


Doorheen zijn carrière mocht Stijn voor zijn werk en zijn medewerking aan producties al enkele prijzen en nominaties in ontvangst nemen. Daarnaast werd Stijn ook reeds genomineerd voor de "culturele persprijs" in zijn geboortestad Dendermonde voor zijn gehele artistieke ouevre.

AWARDS


  • Beste Regie (Gulden Spot - EQUUS)
  • Best Youngster Film (FIASC Festival - Verkeerd Spoor)
  • Beste Scenario (Huis van Beeld & Geluid - Verkeerd Spoor)
  • Beste Musical (Vlaamse Musical Prijzen - Passing Strange)
  • Bijzondere Prestatie (Gulden Spot - Bohemian Productions / Catch Me If You Can)


NOMINATIES


  • Culturele Persprijs (Dendermondse Perskring)
  • Cultuurprijs (Stad Sint-Niklaas - Passing Strange)
  • Groepsprestatie (Gulden Spot - Orde van de Dag)

CONTACTEER STIJN


Zin in een samenwerking? Wil je ideëen uitwisselen?

Of wil je Stijn en zijn werk gewoon wat beter leter kennen?

Aarzel niet om hem te contacteren!

2020 © Copyright Stijn De Wolf. All Rights Reserved